Friday, April 11, 2008

Jag, Claudius/ Jag, Runners High


Av en alldeles speciell anledning byter jag under ett tag framöver namn. Jag vill gärna av denna anledning ha er hjälp.

Ni måste hjälpa mig bestämma vad jag ska kalla mig den närmaste tiden.

Jag Claudius är själva källan till mitt namn, serien är bland det bästa jag någonsin sett och jag tog mitt sätt att skriva mitt namn från den. Dessutom är Claudius kejsare, jag tycker om att se mig själv som en slags kejsare, en slags emperor som springer runt och kontrollerar och regerar. Mitt furstendömme kan kanske sägas vara ganska litet, eller kanske inte ändå, mitt förstendöme är min kropp och min själ.

Jag kan, under en tid byta namn till Jag, Claudius, eller så byter jag namn till Jag, Runners High.

Vad säger ni?

28 comments:

Anonymous said...

Claudius... Helst klart...

N'batha m'bwele said...

Var inte Claudius en krum, stammande snubbe?

Kanske en variant i stället? Du hänger ju i franker riket ibland. Allan, c'est moi?

N'batha m'bwele said...

Allan luktar bensin (amoniak)?

Allan Segraren?

Aut Allan, aut nihil?

Skåda aldrig given Allan i munnen?

Faller en, faller Allan?

MarathonMia said...

Vad är det för fel på Allan?

Hälsad vare Kung Allan!

N'batha m'bwele said...

Du, Allan.

Vem? Allan?

Han, Halland.

Allan, Förgöraren.

Higher Runs!

Allan 's high.

Ms Chanandler Binks (Chandler från Vänner:s namn på sin TV-guide)

Karin said...

Allan-löpargurun
Eller faktiskt, Jag, Runners High. Du är Runners High personifierad :-)

Anonymous said...

Gordon! Me, Gordon.

Jag, Allan said...

Ha ha alltså, min tanke med att ta bort mitt förnamn var att dölja min rätta identitet en smula. Lite löjligt för jag förväntar mig ingen anstormning, och så värst dold blir den inte, men jag tänkte helt enkelt plocka bort just mitt förnamn.

n'batha said...

Är det på grund av ett Cafépåhitt?

n'batha m'bwele said...

Jag, Annna-Maria Corazza Bildt är ledigt!

Jag, Allan said...

Nej eller lite kan man säga, det kommer en liten grej i en stor morgontidning på Söndag och jag tänkte dimma min id lite tills dess av någon sjuk anledning. Inser nu att det inte kommer gå så bra om jag inte tar bortm komentarerna i denna tråd.
Ha ha ha.

Anonymous said...

Men Claudius! Sitt namn är det bästa man har... Och vilket sjysst varumärke du har. Känn på Mats... Vilket mesnamn. Jag gör mitt bästa för att hotta upp det med Masse...

Dunceor said...

Jag vet två Allan, det är du, löparguru och det är min tatuerare, Uncle Allan, rankad i toppen i Europa på sitt. Det kan inte vara ett sammanträffande att de enda två Allan jag vet är exceptionellt bra på det de håller på med =)

Jag, Allan said...

okej jag kansk eskiter i att plocka bort mitt namn då och tar smällen nu. Men tänk om typ folk på mitt jobb börjar läsa här, vilken fasa. Nej jag måste plocka bort. En tatuerare säger du. Jag ska fan tatuera en maratontid någon gång i mitt liv. Jag ska tatuera in min sista snabba tid som ett minne av en tid i mitt liv.

Dunceor said...

En av mina vänner lyckades nosa upp min blogg, det känns konstigt. Folk i min närhet tycker redan att jag tränar mycket och om man jämför med det gäng folk som hänger på denna drösen bloggar ligger jag helt klart i botten i tid jag tränar.
Mitt träningsliv är lite särskiljt från mitt vanlig liv även om jag upptäckte i torsdags att jag har en del ultralöpare på jobb. Jag och en kille till snacka om att springa 6-timmars i Skövde nästa år.

jumper said...

Här ligger nästan snitsaren och alla hans delvis överlappande alter egon och dubbelgångare i lä. Generellt är jag lite undrande till att be andra om råd beträffande sitt eget alias.

När det gäller namnet "Mats", är jag (av skäl som jag inte går in på) av annan mening än Masse.

Alessi said...

Ha kvar ditt namn fo helvede! Men om du prompt måste byta skulle jag utan tvekan ta "Jag, Runners high". Varför blanda in en Claudius helt plötsligt.

Karin said...

Jag håller som sagt med Alessi :-) Om du inte är Allan så måste du vara "Jag, Runners High". Vad är det för spännande du hittat på som kommer i Den Stora Morgontidningen imorgon?

Jag, Allan said...

Okej, Jumper har rätt, varför ska man fråga andra vilka alias man ska ha.

Inget särskilt är det i morgontidningen i morgon, typ en länk till min blogg och ett uttalande av mig.
En bra artikel för övrigt, som berör fler än mig, många som läser här kan sägas vara del av någon form av fenomen man tar upp i artikeln.

MarathonMia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
MarathonMia said...

Förresten: Vad har du sagt i artikeln egentligen - du hänger ju ut alla oss som varit inne på din blogg...jag vill inte ha mina arbetskamrater läsandes min blogg...då fattar de ju att jag inte jobbar lika mycket som de...

Jag, Allan said...

Mia, var tvungen att ta bort den förra kommentaren nu, jag skrattade gått åt den men det hade blivit trassel om den legat kvar.

Du fattar nog. Fast som sagt, ingen hittar hit hoppas jag.

MarathonMia said...

Jag förstår. Det gäller att balansera kommentarer och inlägg... :-) Läste artikeln i alla fall.

Anonymous said...

Klart VI hittar dig... socialrealismen och marathonträningen kan vi också leta oss fram till, men var är diskussionen om Europas hetaste och mest intressanta filmscen...

Jag, Allan said...

Detta är en löparblogg. Eventuella tyska filminfluenser i denna blogg är av sekundär betydelse.

Starta en egen blogg om tysk film om du tycker det finns en "lucka" att fylla.

Anonymous said...

Trodde i min enfald att artikeln i DN handlade om att "löparbloggar" eller vad man nu väljer att kalla dem inte längre enbart längre är "löparbloggar" utan allt oftare innehåller referenser och diskussioner om t ex kultur, och av DN:s "innehållsförteckning rörande din blogg att döma så förvänatde jag mig lite om tysk film på din blogg, men icke... ingenting att "bråka om". Lycka till i Boston!

/Janne

Jag, Allan said...

Tack Janne.
Hemskt ledsen om jag gjort dig besviken. Men jag rår inte över allt man behagar skriva på DN. Det tyskaste jag skrivit (som jag kan komma ihåg) om film är att jag för någon vecka sedan skrev att jag ute i spåret när jag var redo att döda en närgången hund kände mig väldigt väldigt lik en av de välartade ungdomarna i "Funny games". Bara för din skull Janne ska jag skriva på denna sida om den amerikanska versionen som kommer i dagarna som jag med stor spänning väntar på att få se. Men det får bli när jag sett den, så håll ut.

Dunceor said...

Jag tyckte mest det var roligt att de hade valt skriva socialrealismen när det faktiskt var Alessi som valde det topic =)