Friday, April 25, 2008

Semester

Ursäkta min dåliga uppdatering här. Men jag är lite ledig just nu.

Jag är ledig med ett sår under min fot som omöjliggör löpning, jag är helt avhållsam på den fronten. Detta har dock öppnat dörrar till helt andra världar, jag har druckit lite lite öl, varje dag, jag har även syndat med andra gifter också kan jag säga, och jag har åkt otroligt mycket bil.

Jag känner mig inte som en löpare direkt när jag skriver dessa rader, och detta är nog inte den bästa uppladdningen inför Stockholm marathon. Men efter den otroliga besvikelsen i Boston så kan jag ärligt säga att jag i det närmsta gett upp tanken på en bra tid i Sthlm i år. Jag kommer tillbaka först till Berlin i höst. Men då ska jag vara så sjukt stark alltså. 

Jag längtar verkligen efter hård träning nu, men jag har inte ens möjlighet. I New York ska jag springa, fast min fot kommer be mig dra åt helvete för det. Sen, väl hemma i Sthlm ska jag i princip bo på Stadion i fyra veckor.

Ska trots allt försöka hitta formen lagom till Sthlm känner jag nu. Känner när jag skriver dessa rader att jag längtar till Stadion i trippel bemärkelse (TSM, intervaller och målgång).

Framtiden, den kan verkligen vara vacker.

För övrigt är jag i Montreal nu, om någon varit här och vet hur man på bästa sätt syndar eller på annat sätt bara är här så skicka ett mail eller skriv i kommentarsfätet.

12 comments:

Karin said...

Låter som om du har det alldeles underbart på ledigheten, frånsett skadeläget.
Klart du ska springa i New York, vad foten än säger! Det är nämligen surt att ha varit där med löpdojjor utan att ha sprungit... Njut av ledigheten och längta till hårdträningen, Stadion väntar på dig!

Masse said...

Det enda jag vet om Montreal är att man kan gå på strippklubb... och kolla på hockey... kanske inte samtidigt dock...

Nä, ha så kul! Springa kan du göra hemma... Det är gott om tid kvar...

Jag, Runners high said...

Jag märkte av båda sakerna igårkväll.

Det verkar vara Playoff här.

Och så mycket strippklubbar så jag vet inte vad. Jag är dock ingen strippklubbkille, så jag strosar mest runt på stan och ser muséer.

Puma said...

Oj Montreal - det är ju våra hemmatrakter!!! Gå och sätt er (och vila foten) på St Sulpice på gatan St Denise (nedanför Sherbrooke) och drick sangria - eller öl. Kolla läget på Crescent Street och drick mer öl. Käka frukost på Eggspectations på Massoneuve (hyfsat nära Crescent) och åk till Olympiastadion för lite OS-feeling (där Gärderud satte nytt världsrekord under OS 1976). Ta gula linjen ut till ön och gå på La Ronde, testa åkattraktionen Vampire eller den hederliga träbanan. Framförallt, ha jäkligt kul!!!!

Masse said...

Ja, det kan man ju också göra. :-)

kenth said...

Välkommen hem till Montreal! Naturligtvis håller jag med Pumas tips angående Montreal. Och du får ju inte missa att gå upp på berget Mount Royal, schysst utsikt däruppifrån och där är fina promenadstigar. Cresent street är väl den mesta party och restauranggatan och klart värt ett besök. Uppe på platån på St Laurent och St Denis och däremellan finns också mycket schyssta ställen i lite mer söderstil. St Sulpice är ett gammalt stamhak på St Denis där sangrian rinner lätt.

Naturligtvis är Olympiastadion värt ett besök om man gillar det. Att ta gula linjen ut till ön är också kul och där kan man strosa sig trött och spela bort reskassan på casinot.

Ha de så kul!

Jag, Runners high said...

Tack för tips!

Jag dansade min skadesjutna lekamen till fantastisk musik igår på en liten supersoft latenightbar på Boul. St Laurent, Copacabana hette den.

Ska kolla St Sulpice ikväll då då.

Masse, jag skrev för övrigt inte det där med att jag inte gillar strippor för att verka fin i kanten, utan för att det enda halvnakna spattlet med ben jag gillar är löpning.

Masse said...

Jag har inte heller förstått tjusningen i det hela... Men löpningen är fin...

jumper said...

Jag skrev en längre kommentar om att turista i storstad, men raderade den.

(Ni får Montreal att låta så tråkigt).

Jag, Runners high said...

Jumper: Är det sant. Jag vill se hela kommentaren! Nu!

St Sulpice var fantastiskt. Kändes som sommarland för vuxna.

Hittade idag gallerihuset Belgo building. Helt fantastiskt måste jag säga.

jumper said...

Har glömt vad jag skrev för något gnälligt. Något överlägset om att stadens själ inte finns där man söker den och framför allt inte där staden själv tror att den finns. Om man har ett sår under foten gäller kanske också särskilda begränsningar. Att de flesta av råden ovan låter tråkiga i mina öron, säger på sin höjd något om mig. Jfr snitsarens blogg, sidan "Resor".

Bankhoran said...

Alle, ta med Aless på en strippklubb, för senast jag tog honom i NY så var det på ett riktigt skitit ställe så han har alldrig fått uppleva den riktiga euforin av tjejer som snurrar upp och ner på glansiga pålar med sina "clear-heels". När jag kollar på dina kommentarer så verkar du inte heller ha upplevt det, så hasa er till närmsta strippjoint och använd för guds skull inte ATM maskinerna där inne, ta ut pengar innan ni går dit.

Och kom ihåg - NO SEX IN THE CHAMPAGNE ROOM!!!