Tuesday, April 15, 2008

Weapon of choice

Jag har länge funderat på i vilka skor jag ska springa Boston, min skopark är rätt sliten och jag har inte riktigt lyckats knäcka nöten med skorna. Inte ens i skrivande stund har jag en aning.

Mitt ”problem” ser ut som följer, min skopark är ganska gammal och jag har tänkt uppdatera den i staterna. Jag ska bete mig som ett dollarsvin och peka på saker jag vill ha och med rullade sedelbuntar i mina skitnödiga bermudashorts strö slantarna omkring mig. Till min hjälp ska jag hyra in ett par feta vita grabbar som ska bära mina shopingkassar.

Okej nu svävade jag ut i ett annat ämne. Jag har av snålhet väntat med att köpa nya skor tills jag kommer till USA. Dessutom har jag tänkt att jag ska springa i mina Newtons som fortfarande inte har så många mil på sig.

Med en Hitler som flyttat fram sina positioner så till den milda grad att jag funderar på om käpp är okej redan innan loppet undrar jag om jag verkligen ska genomföra en mara på lättviktsskor dock. Jag får liksom för mig att det ytterligare sliter på benen.

Återstår då gör endast pansarvagnarna Mizuno Wave creation 9. Det är en tung, oskön, extremt stabil sko med garanterad hälisättning. Inget vidare attraktivt alternativ av flera skäl, men kanske smart. Jag vet inte.

Ett alternativ är faktiskt att köpa ett par skor på fredagen när jag kommer fram till Boston och springa i dem.

Vad tror ni om det? Har ni någon gång sprungit i sprillans nya pjuck? Jag har ju sprungit utan högersula en gång, och då fick jag krampkänningar efter 10K. Men det är inte riktigt samma sak som att köpa en ny beprövad nimbus och kubba i.

6 comments:

Anonymous said...

Jag hade sprungit 8km i mina skor innan Lidingöloppet... Det gick riktigt bra. Om du köper ett par skor som du vet vad de går för så bör det inte vara några problem.

Jag tror inte Newtonskorna är en bra idé. Speciellt som du redan har Hitlerproblem...

Dunceor said...

Äh jag tror på Newton. Mina är kanonsköna och jag funderar på ha mina Newton på mitt långpass på söndag. Enda som talar emot Newton är att det är på asfalt. Annars så direkt köpa ett par av det du har sprungit mest i och sen köra i dem för att få samma känsla. Inget kan bli sämre än att springa utan ett inlägg känns det som =)

Karin said...

Nya skor kan absolut funka! Min kusin köpte nya skor dagen före Sthlm Marathon förra året och sprang på sin näst bästa tid någonsin. Utan vare sig skavsår eller mer krampkänningar än han brukar ha...
Att shoppa nya skor i USA är riktigt kul och att dollarn är billig gör det hela desto roligare :-)

N'batha said...

Du har ju ilägg för bövelen! Klart det fungerar då!

Jag, Runners high said...

Ha ha ha bra n´batha, jag ska sluta och tönta mig. Jag köper nya i Boston och springer i.

Anonymous said...

Jag köpte ett par sprillans Nimbus i förra veckan och sprang 2 mil med dem på stört. Gick utmärkt! Och jag har bara sprungit Mizuno tidigare så jag hade inte ens använt den modellen tidigare, men dom är ju fantastiska!

Verkar skönare än att springa Newtons med Hitler.