Wednesday, March 19, 2008

Morgonjogg har guld i mun, men stumma ben

Jag har inte riktigt ro och lust att skriva så mycket just nu. Har mycket jag vill skriva men jag känner ett visst motstånd, denna blogg är liksom skapad utav glädje, när jag inte sprudlar sprudlar inte heller denna blogg.

Denna vecka har jag sprungit två morgonpass. Just nu, under en period då jag tränar hårt, jobbar hårt och har en massa annat omkring mig har jag inte sett någon annan lösning. Men jag måste säga att det är otroligt trevligt med morgonlöpning, egentligen obegripligt att man inte genomför flera morgonpass. Det blir exempelvis enklare att kliva upp om man vet att det är löparkläderna man ska krypa i. Sen är morgonen ju så ofantligt vacker oavsett väder i princip.

Största felet med tidiga pass är att de aldrig för mig är så värst snabba. Jag är alltid sämre i den arla morgonstunden, men just nu bryr jag mig inte om det, jag köttar bara in mil.

Ska nog lägga mig tidigt ikväll och belöna mig med ett morgonpass imorgon igen. Det innebär ett rekord, tre morgonpass på en vecka.

8 comments:

N'batha said...

Jag tycker det är snuskjobbigt första tre kilometrarna. Ska börja köra 2 ggr varannan dag (som jag skrev om i bloggen) oh se om det ger något. Är det inför superkompensationen som du maxar p med distans?

Jag, Allan said...

Exakt, inte är det kul, inte känner jag mig pigg, inte går det fort. Men jag hoppas det betalar sig i längden. Dessutom är detta min sista tunga vecka på ganska länge, så jag njuter trots allt av stunden.
Två pass varannan dag tror jag är mkt bra faktiskt. Idag körde jag bara ett pass, ett morgonpass, vilket ger mig 24 timmars vila. Imorgon dubbla pass, fredag enkelt pass, lördag vila, söndag långpass.

Berglund said...

Men man är ordentligt igång efteråt, en skön start på dagen för det mesta tyckar jag även om det kan kännas sista timmarna på jobbet unde eftermiddagen..

Kör hårt!

Karin said...

Morgonpass är njutning för själen, men det är tungt i kroppen. Tycker jag alltså.
Lycka till med fortsatt träning denna tunga träningsvecka! När är det dags för Boston?

Jag, Allan said...

Tack!
21 april är det dags.

Anonymous said...

Det är bara en månad kvar nu Allan! Spännande!

Karin said...

Åh, spännande! Hoppas det blir rapport från Boston :-)

Jag, Allan said...

Hoppas jag med. Hoppas jag kan rapportera om ett underbart lopp och en chockerande bra tid. Eller i alla fall ett genomfört lopp.