Friday, March 21, 2008

Ändrade planer

Idag stod det skrivet i mitt huvud att det skulle vara tusingar igen. tio tusingar på Stadion. men väl där kände jag att nej, jag gör inte tio tusingar på snö, för löparbanorna var täckta med just detta. Vidare hade jag ont i benen efter gårdagens 23K i 4.30 tempo. Jag beslutade mig dock efter en hård innre strid för att springa bort till stora skuggan för att köra tusingar på ett ställe jag vet att bland annat studenterna brukar köra tusingar. Gjorde en på 3.27 men beslutade att mina ben inte orkade med mer.

Detta kändes lite busigt, men det var liksom inget att snacka om, detta skulle inte gå. Jag känner mig inte ens nu ledsen för detta, snarare lite stolt att jag för en gångs skull lyckats ändra en plan, dessutom under brinnande pass.

Ett rejält pass ville jag dock ha ändå varför jag sprang upp till backhoppartornet och där körde tre varv på den kuperade och mycket fina 2.6K slingan. Två spännande saker hände där i snöglopet. Först sprang en löpare förbi mig, han var mycket snabb, fattar inte hur han kunde vara så snabb eftersom det var mycket halt. Jag blev arg och pekade finger åt honom tills han var borta.
Det andra spännande som hände var att en familj var ute med en sprallig pudel. När jag sprang om dem kände jag instiktivt att pudeln skulle följa efter. Jag tvärbromsade och vände mig om, mycket riktigt, pudeln var mig hack i häl. Den stannade dock när den såg mig stanna och gå ner i någon form av instiktiv kung fu ställning. Familjen såg livrädd ut. Som att ormen just brakat rakt in i paradiset.
Själv kände jag mig som en av de välartade tyska ungdomarna i den fantastiska filmen Funny games.
Vi är verkligen hårda vi löpare.

6 comments:

Karin said...

Hahaha, vilken underbar beskrivning av löprundan :) Du har helt rätt i att löpare är hårda typer. Hundar ska lära sig att INTE jaga löpare, well done!

Intervaller i snö och halka är ingen bra idé. För min del slutade åtthundringarna i en vurpa efter 100 m. Så kan det gå om man är envis och inte ändrar planerna...

N'bath said...

Är du inte lite tidig med mängdtoppning? Om du ska få full effekt på superkompensationen är det väl nästa vecka som ska vara maxad?

Snygg pudelfint f ö. Släng in en Zlatankick på det så kommer du toppa hatlistan på östermalm snart :D

Anonymous said...

Det är vuxet att bryta planerna...

Jag, Allan said...

N'batha M'bwele: Jag vet inte, jag kanske kört rn vecka för tidigt, får analysera det, men det värsta som kan hända isåfall är att jag får en mängdvecka till. Gud straffar ibland hårt.
Masse: Jag är typ vuxen, ser ut som en iaf.
Karin: Jag var nära att vurpa bra många gånger jag med idag.

Nu ska jag inte vurpa, nu ska jag ut i natten och försöka synda!

Karin said...

Enjoy!

Berglund said...

Haha, härlig läsning och underbart beskrivet! Kör hårt, i dubbel bemärkelse då..