Saturday, May 17, 2008

Igår, idag, imorgon

Jag följer varje dag med spänning just nu. Antar att det är så vi lever nu alla marathonlöpare, typ två veckor kvar till den stora dagen. Och Stockholm Marathon är en stor dag. Min mormor sitter alltid på samma ställe, min mor, vänner som överaskar genom att stå längs banan och heja. Det är en verkligt stor dag att springa marathon i sin hemstad, alla borde ha rätt att få göra det ibland. Alla som bor i Stockholm borde definitivt göra det.

Men nu ska jag redogöra för aktiviteterna igår, idag och imorgon.

Igår var det vattenlöpning igen. Jag har förlikats med pisset måste jag säga, de får pissa bäst de vill, det är liksom också en vätska liksom, dessutom inte farligt pga allt klor. När jag skulle duscha innan passet träffade jag min vän Brodway igen.

- Nämen hej Allan, ska du paddla i bassängen igen, frågade han. - Paddla? Nej jag springer i vattnet, jaha sa Brodway, det ser ut som du ligger i vattnet och paddlar.

Jag var påväg hem då, kändes så sjukt freaky om alla i bassängen tror att jag ligger och paddlar.
Brodway är ny i träningsbranschen, han sa till mig att han nu förstod varför jag tränade så myket, det är ju så sjukt antidepresivt, rena psykofarmakan. Ja svarade jag, men så mycket mer än det också tänkte jag.

Paddlade sedan 14*50 meter, tufft men inte sååå tufft. Sen hem och äta och liksom ladda iför dagens morgonpass i spåret, jag var sjukt nervös, har inte sprungit på mer än en vecka och visste inte vad jag skulle förvänta mig. Det gjorde ont i Hitler men inte jätteont och tiden blev 44.40 på 11K eller nej, inte 11K jag har ju en Garmin nu och distansen blev 10.75K. Så det var lite ljug. Det ger en snittid på 4.09  känns okej förutom att jag gick från 1.51-1.57 på mina femhundringar till typ 2.17 på slutet, jag Sackade alltså. Inte kul inför maran. Receptet för att lyckas är hör och håpna att inte gå ut för hårt, utan köra efter förmåga från start. Min strategi på Sthlm marathon fastslås imorgon efter min halvmara som jag ska dra med TSM, men preliminärt är det att köra med tretimmarsfarthållarna, blunda och hoppas det håller. Men jag blir nog inte ledsen om det inte gör det. Har verkligen inte tränat bra de senaste fem veckorna.

Imorgon, svar på frågan om jag håller för 4.15 tempo i sthlm, eller iaf på halva Sthlm. JAg kan inte vänta, längtar ut.


8 comments:

Dunceor said...

Är planen att ta en längre löpvila efter Stockholm eller vad är planen? Det känns som du behöver komma överens med dina benhinnor innan det blir riktigt allvarligt. Bra fart ändå =)

Jag, Runners high said...

Ja det är planen. Och det känns inte so det kommer bli ngt problem. Det gör ont som fan idag.

Karin said...

Håller tummarna fortsatt för ett bra besked imorgon. Det låter dock ont... trist!

Nix said...

Vila nu!
VILA, VILA, VILA!

Och medan du vilar har jag två frågor:
1. Går det att ha svenska menyer i en 405:a köpt i USA?
2. Går det att ladda klockan med de standardsladdar som låg i kartongen, eller har du behövt skaffa något annat!

Berglund said...

Kör för tre timmar du och funkar det inte får du agera vagn i 3:30-tåget.

Hoppas du får ordning på det där snart!

Jag, Runners high said...

Tack Berglund.

Nix, svenska menyer och sladden fhar jag inte fått fasson på. Tror att det går att byta smidigt men man behöver köpa en del från Garmin då. Men det går ju att ladda via usb vilket går rätt fort. Klar, är man på landet och saknar dator så kan det ju vara lite meck.

n'batha said...

Kommer du ihåg trappmaskinsövningen? Kör den i en timme och rapportera pulsnivåerna sedan.

Jag, Runners high said...

Okej jag ska göra det. Men jag har haft för ont i benet för trappmaskinen, ska testa igen denna vecka.