Sunday, November 25, 2007

Fotbollsprogrammet och Gud


Är det bara jag som känner mig lite löjlig, eller är vi fler medelklassmän som inte riktigt trivs med att fotbollsprogrammet på den stora kommersiella kanalen alltid inleder med en Smiths eller Morrisseylåt.

Jaha, där sitter man liksom på en söndagskväll och väntar in ytterligare en sportsändning och det till medelklassmannens okrönte kung Mr Mozzer. Mannen som skrivit soundtracket till våra liv går som vinjett.

Jag vet inte vad ni känner, men jag känner mig sjukt patetisk, och lurad, är jag så inihelvete targetgroup för detta sportprogram? Det påminner mig om en annan tragisk händelse, när jag köpte fifa06 och upptäckte att man där kunde få höra Blue monday med New Order. Är jag så inihelvete targetgroup? Jag visste inte det men börjar så sakteliga inse vad jag är, sjukt mainstream och stolt över det. Tur att jag har löpningen, den kan väl ändå aldrig kallas för riktigt mainstream hoppas jag.

5 comments:

Nix said...

Det poppar upp tankar i ditt huvud som jag blir avundsjuk på. Det här är en av dem!

Din löpning blir knappast mainstream. Jag klarar mig nog hyggligt jag med, men över 10k anmälda till SM08 säger en del om det just nu. Det är "inne" att springa marathon. Eller snarare: det är inne att mer eller mindre otränad hanka sig runt maran på sex timmar och sedan påstå att man är duktig. Bah!

Men det gör lite ont att man upptäcker att man delar sin unikitet med oerhört många andra.

Smiths, Cure och New Order är nog tyvärr mainstream. Vi får luta oss mot gamla klassiker som Ministry, Einstürtzende Neubauten eller varför inte Front 242? Problemet är bara att det var knappt lyssningsbart då - och förmodligen är det helt outhärdligt idag...

Eller är du inte gammal nog för dessa gamla synthklassiker ;)

MGK said...

Jag håller med... Löpning ÄR mainstream idag... 400 TSMlöpare kan inte vara rebeller...

Och jag ÄR för gammal för den synthen... Det är slutet 70- början av 80-talssynth för mig... Men det kallas väl inte synth idag... Jag var sjukt ung när jag var synthare på grund av äldre syskon som indoktrinerade mig.

Jag, Allan said...

Alla dessa band var ju levande på min tid. Men så hård var jag inte. Jag var en vanlig mainstream kille redan då antar jag. Fast det vimmlade ju inte av smiths och New Order fans därute då.
Jaha, tack då , inte ens löpningen får jag ha. Ska fan bli förste ultramarathon mannen på månen en vacker dag, så kan vi se hur mainstream det är.

Nix said...

Ja, för att komma dit kan jag rekommendera att du åker med Apollo eller Fritidsresor...

Jag var inte heller så hård. Men jag hade kompisar som var. Jag har alltid varit mainstream jag med.

Som sagt: marathon under tre timmar är fan inte mainstream. Så DET kan du i alla fall få behålla.
Och dessutom kan du ju springa långsamt numera - det är absolut inte mainstream att springa så långsamt man kan ;)

Henrik said...

Alltså.
Jag vet inte om det är så hemskt att vara förutsägbar.
Jag ska fylla 30 nästa år.
Och göra klassikern
Och springa Marathon.
I år köpte jag en Volvo.

30-års kris anyone?

Förlovning, Vovve.

Du sprang 3 fucking Marathon på ett år. Fler än ett ses som lite galet.

Du är långt ifrån mainstream i alla fall i den aspekten.