Monday, April 7, 2008

Moln av oro

Okej, kroppslig smärta är för mig inte ett jätteproblem, inte så länge jag får sova på natten och inte hämmas fysiskt och eller psykiskt.

Just nu har Hitler, det lilla grissvinet klivit in på arenan igen med full kraft. Så pass så att nattsömnen är i det närmsta hotad, jag riskerar att vakna på natten för att det gör ont (i alla fall efter ett långpass).
Dessutom gör det så ont när jag ska resa mig ur sängen för att stödja på benet så att jag knappt känner att jag vill gå på det i samband med att jag vaknar.

Och vad kan anledningen till Hitlers skoningslösa återtåg vara då?
Jag tror att det är en kombo av flera saker:

Jag har hållit en hög träningsdos de senaste veckorna (över 100K/vecka i typ fyra veckor)
Min skopark är gammal och relativt sliten
Jag springer numera på tå/mellanfoten vilket innebär förstorade vadmuskler vilket ger förträngning av muskulatur


Det är idag exakt två veckor kvar till Boston, Hitler orsakar groteskt mycket värk, min form kan diskuteras, jag har lite hosta samt en svag känsla av ont i halsen, ser ändå fram emot veckans milda (men snabba) löpning, hoppas att jag efter denna vecka kan skriva att jag känner mig urstark, hoppas göra milen denna vecka under 38 i alla fall.

Det kommer skapa lugn och inre styrka.

Sen ska jag bara köpa ett par riktiga damstödstrumpor till flygresan.

22 comments:

Anonymous said...

Men varför inte köpa strumpor avsedda för herrar... Finns det någon annan anledning än det gamla vanliga drag-queen-anledningen?

MarathonMia said...

Låter inte skoj. Jag har en naprapat som har specialiserat sig på just benhinnor, men jag tror att hon rekommenderar 2 dagars vila efter behandling...kanske inte passar in i ett träningsprogram där veckomängden är över 100k. Om du inte har en egen naprapat som suger tag i dina vader och benhinnor får du gärna numret till min. Så du åtminstonde får sova.

MarathonMia said...

hehe Masse, det är ju för att han ska gå i pumps, annars ömmar ju vaderna!

Sten Berg said...

Exakt Mia!
Du har fattat galoppen.

Jag tar gärna nummer till naprapat om du tror det funkar. Jag kan ju alltid höra med dem.

Veckomängden är denna vecka nere på 43K.

MarathonMia said...

Skickar kontaktuppgifterna på Facebook.

Dunceor said...

Men det är ju Boston snart så då blir skoparken uppdaterar i alla fall. eller det får man ju hoppas med tanke på priserna i USA =)
Marathon Running på Boylston street var den bästa löparbutiken jag hittade i Boston men även de flesta City Sports är helt ok.

Tråkigt benhinnorna är tillbaka nu inför Boston. Lycka till annars!

Sten Berg said...

Andra Bostontips?
Var ska jag dricka mig redlös på två öl efter loppet exempelvis?

MarathonMia said...

På Cheers! såklart. Eller förresten, överreklamerat. Käka hummer (från Main). Shopping på Urban Outfitters är en hit! Nike har en egen butik också - mycket snygga träningskläder...

Henrik said...

43km?
*hrmpf*

Karin said...

Värme/massage brukar vara bra mot sura benhinnor också. Tror också på naprapati. Och akupunktur! Även om den bästa behandlingen stavas v-i-l-a...
Låter som om formtoppen infinner sig. Med damstödstrumpor och pumps kommer du att vara ostoppbar!

MarathonMia said...

Visar de Boston Maraton på Eurosport? Kan vara kul att se Allan fladdra förbi i högklackat och stödstrumpor och säga - "Titta, där springer Allan!"

Anonymous said...

hahahahaaaaaaa... Då måste jag spela in det...

MarathonMia said...

Kan bli en hel dokumentär, från Stadionfilmen till Boston maraton, vad kommer SM 2008 att bjuda på?

Nix said...

Är herrn månde också allergisk?

Det låter likt det jag har - som har blivit bättre efter medicinering. Eller också har förkylningen bara gått över - jag vet faktiskt inte vilket.

Sten Berg said...

Jag är förvisso alergisk. Men gör det ont i halsen?
Tror jag lämnar de höga klackarna hemma till en annan gång.

Nix said...

Det påstås kunna göra det, men jag är ingen läkare.

Karin said...

Allergi brukar inte ge halsont, mer en känsla av att ha svalt sågspån (tror jag, jag har aldrig provat att svälja sågspån). Å andra sidan är jag ingen läkare jag heller...
Kan det vara lite överträningskänningar?

Dunceor said...

Allan: Gå inte på Cheerskrogen, det ligger en vid North Marketplaces men det är bara en kopia, den riktiga ligger lite mer undangömt, mest dyrt faktiskt. Gå på en av alla de irländska barerna, finns massa bra. God mat, billig öl.

Nike Store i Boston var värdelös, liten löpningssektion och inga roliga kläder alls så den rekommenderar jag inte. City Sport butikerna är bäst om man vill ha tag på löparkläder, skor. Den City Sport på Boylston (typ nr 650 något) hade Newton om du vill köpa fler par och den ligger mitt emot den Marathon Running butik (du kanske ska hämta din nummerlapp där för de dela ut nummerlappar till Boston Marathon när vi var där).

Annars så rekommenderar jag att gå till Hardvard och titta och det finns en hel del roliga butiker runt Harvard Square.

Jag hoppas du får det trevligt och bättre väder än vi hade =)

Sten Berg said...

Tack för tips. Ska bli kul det här. Batra jag blir frisk så.

Anonymous said...

Några synpunkter från en surgubbe och petimeter:

Om jag likt en "jumper" kunde teleportera mig till Boston, inte fan skulle jag gå på irländsk pub eller handla i boutique. Möjligen skulle jag springa det där loppet om jag var kvalificerad.

Hitlers återtåg (om än skoningslöst) låter i alla fall bättre än hans framryckning.

Anonymous said...

Skaffade du dig såna där inlägg som du nämnde i den andra postningen? Har själv haft strul med benhinnor och skaffade formgjutna fotbäddar av ortopedteknikern på löblabbet. De kostade 1200 kr men jisses vilken skillnade det blev. Helt plötsligt gick och sprang man utan pronering vilket fick benhinnor, knän och hälsenor att bli helt lyriska.

Anonymous said...

Stödstrumpor för män:

http://www.butik21.eu/Stodstrumporforman.htm

:)