Friday, June 13, 2008

Okej för nu men inte för sen

Okej för att jag går lite skadad liksom, men detta måste få ett slut. Jag vill inte låta töntig , men det är ovissheten som gör benhelvetet så outhärdligt. Att inte träna är ren fucking terror måste jag säga.
Den som skakar fram en MR-kamera, en vettig läkare och en rimlig diagnos till mig får fina presenter från mina sponsorer. Som börjar bli så sjukt många nu.

17 comments:

Karin said...

Om jag hade kunnat hade jag lätt skrivit en remiss för MR åt dig. Men det får jag inte.
Mitt tips är att du uppsöker en specialist på idrottsrelaterade skador, finns en hel del bra sådana i Stockholm (kan kolla med mina kontakter om de vet någon extra bra). Sök privatpraktiserande läkare, landstinget har mest bara kö och det är svårt att hitta en vettig landstingsläkare som tar benhinnor på allvar.
Kan du alternativträna för att få någon liten endorfinkick? Krya på dig iallafall!

Magda Gad said...

Jo jag har faktiskt ett tips, Idrottsdoktorn i Vasastan:
http://www.idrottsdoktorn.se/

Vårdcentraler fattar ju mindre än vad man själv gör om idrottsskador, bara slöseri på tid, och övriga idrottsläkare är kanon men kräver remiss (idrottskliniken i solna, ortopediska huset)

Alternativt skulle jag ringa Sophiahemmet, de har ortopeder. Brukar gå fort få tid och kostar samma som landstinget.

Du kanske har compartment syndrom och behöver snitta? eftersom det inte går över, låter ej som inflammation...

Och slutligen, varför inte komplementträna? Finns ju sjukt mkt du kan göra utan att använda Hitler...

Sten Berg said...

Ja Mgda, du har rätt, på måndag ska jag börja träna igen. Tänka köra lite styrka först och sen cykla som en bananas kille liksom.
Ska ringa SH och kolla men när jag ringdse min gamla mottagning på Artrokliniken sa de att det var typ sex veckor minimum för att komma till läkare samt att jag behövde ny remiss. Men det kommer ordna sig.
Ska till Carter Farrel på kommande m¨åndag, inte denna men nästa.

Magda Gad said...

Bra!
Bra plan!
Jag hyser hopp!

Dunceor said...

Jag tror inte det är kompartments då jag har tre kompisar som har fått operera för det och då har det mer varit att det känns efter en bit in i träningen och går över ungefär 30-40 min efter träningen. Och det låter mer på Allan som han har konstant ont i dem. Det ska inte kännas direkt när man vaknar i alla fall.
Jag tror dock inte heller att det bara är en vanlig benhinneinflammation utan det kan vara något annat. Stressfraktur?

Vi får i alla fall hoppas att de kommer underfund med vad det är och att du kan bygga upp en bra grund att stå på så det ej kommer tillbaka.

Anonymous said...

Får väl rekommendera mina favoriter: http://www.stockholmnaprapat.se/

Naprapatklinik som har stötvågsteknik. De brukar använda denna tillsammans med manuella metoder för att bota (obs ej lindra) besvär med benhinnor. Om du är beredd är betala (runt 2000 kr) kan du bli frisk här. Stötvågsteknik är grymt effektivt och används ofta när inga andra metoder hjälper. Slå en signal till dem och förklara dina problem. Man får oftast tid inom ett par dagar.

Sten Berg said...

Tack för tips. Ska kolla upp lite trådar.
Och på frågan om jag beredd att lägga ett par tusingar? Ehh ja! Det kan ni hoppa upp och sätta er på att de tvore värt för att bli frisk.

Benet said...

Jag verkligen lider med dig Allan!

Stötvågsbehandling låter riktigt lovande! Synd att jag inte bor närmare en klinik som utför denna. Ett par tusenlappar hade det utan något som helst tvivel varit värt för att bli botad från det här "MÖGET"!!

Lycka till Allan! Hittar du en metod som funkar för dig, please let me know!

Sten Berg said...

Hey!
I will!

Anonymous said...

Vad är världsrekordet för en mara hoppandes på ett ben?

Hoppas du hittar en lösning och hoppas det går snabbt så du får komma igång snart! Kämpaaaa!

Anonymous said...

Här kommer en till som varmt kan rekommendera Sthlms Naprapatklinik, speciellt deras mott i Tumba.

Det är sjukt jobbigt när man inte är hel, speciellt när man inte ser något slut på skiten.

Har hört av Mia och Karin att ni har superkul på era Linnéa pass. Kanske du Allan kan ha lite alternativ träning med oss halta och lytta medan coach Nisse ser till att alla pigga ben får springa sig trötta på söders höjder :-)

Hoppas du får snabb hjälp så du kan byta ut cykeln mot löparskorna snart igen.

MarathonMia said...

Jag önskar verkligen att jag kunde ge några tips (har ju också en naprapat med akupunkturspecialitet) för jag skulle vilja ha presenter från dina sponsorer. Har du någon sponsor med fansandräkter? I sånna fall köper jag en remiss på svarta marknaden åt dig...

gullfot said...

Amenvadfan, det måste ju gå att skaka fram en läkare?! Det låter som rena tortyren att tvingas gå omkring utan tillstymmelse till diagnos. Har du verkligen inte en enda medicinare i bekantskapskretsen? Drog mig länge för att fråga mina vänner när jag hade problem, men när jag inte längre såg någon annan utväg verkade de bara vara otroligt glada att kunna hjälpa.

Sten Berg said...

Ska efter ett bra tips träffa en läkare på måndag som jag tror på lite.

MarathonMia said...

hoppas att det inte bara blir kaffe drickande....

MarathonMia said...

hmmm. jag hatar särskrivningar -så gör jag en själv...

sorry. kaffedrickande. Om jag inte rättat till detta hade jag legat och haft ågren hela natten...

Anonymous said...

Jag tycker du ska gå till en riktig idrottsläkare först för att få en korrekt diagnos och råd om hur du ska behandla. Solnakliniken har bara ortopeder, o deras främsta meriter är just att operera. Få av dem har egen idrottserfarenhet. Jag har hört många som tycker att IMES, idrottsdoktorn på Hälsingegatan är väldigt bra. De har hand om flera landslag och många elitidrottare och har gott rykte bland oss friidrottare.

/Hendrik