Monday, June 16, 2008

Stressfraktur

Imorse var jag då hos en idrottsläkare jag blev rekomenderad att gå till. Det tog honom typ en minut att konstatera att detta var en stressfraktur. Prognosen är två månaders vila.

Hur jag känner mig kanske ni nu undrar.

Kanske i chock jag vet inte, men jag känner mig helt cool. Ska köra min första träningsvecka efter SM denna vecka, det blir en drös cykelpass och en drös vattenlöpningslängder.

Jag känner mig cool, men samtidigt svindlar det för mina ögon, detta kommer bli en prövning.

43 comments:

Benet said...

!!!???

Det var som f-n. Jag skrev ett inlägg igår om stressfraktur, men då om en gammal MTB-cykel där baxväxeln knäcktes rakt av i ett typiskt utmattningsbrott.

När jag skrev inlägget tänkte jag både på mitt eget men även på ditt benproblem. Stressfraktur är något jag själv funderat på ett antal gånger (speciellt natten innan Gbgvarvet), men blivit försäkrad av sjukgymnasterna att det inte är.

Väntar dock med spänning på röntgenutlåtandet.

Hur kunde läkaren konstatera så på direkten att det rör sig om en stressfraktur utan stöd från röntgenbilder o dylikt?

Skönt med besked, men jag förstår att du är lite chockad. Kör hårt med alternativträningen. Vattenlöpning är något jag också MÅSTE prova.

Sten Berg said...

Alltså läkaren sa att man inte har en så liten punkt av smärta som jag har om det inte är på skelletet. Sen sa han flera skäl men jag har glömt dem. Jag var så uppspelt liksom.

Magda Gad said...

Ja det var som fan.

Tänk att du sprungit så hårt att du fått en fraktur. Och att du med denna fraktur fullföljt två maror. Det säger sjukt mycket om din målmedvetenhet och kapacitet. Tycker onekligen det är lite coolt, om man får tycka så :) För övrigt samma skada som Sanna Kallur. Och det gick ju bra för henne!

Dålig cirkulation i smalbenet - långsam läkförmåga: rehabba på så läker det fortare!

Henrik said...

Jag lider med dig.

Läs om Terry Fox, så känner du dig bättre.

Sten Berg said...

http://runnershighandthelowestlow.blogspot.com/2007/09/marathon-of-hope.html
Ja jävlar i gatan. Det är en historia som inte går av för hackor.

Dunceor said...

Det var på tiden att du fick ett korrekt svar på vad dina problem är. Med massa alternativträning och även vattenlöpning så borde du inte behöva tappa så mycket, dock så kommer du få börja på rätt lugna distansen misstänker jag.

Det jag är rädd för är vad din supinering tillsammans med framfotslöpningen har för roll i detta.

En sak som jag även har funderar på är hur man förebygger stressfrakturer då man faktiskt nöter rätt mycket annars. Att varva massa olika skor för att få flera olika löpsteg är en sak som jag tror på (och det motiverar det stora antalet skor jag ligger inne med).

Lycka till och jag hoppas du kommer tillbaka starkare!

Karin said...

Fy farao vad trist! Fast kanske skönt att få ett besked? Nu vet du ju vad som kan göras åt det, två månaders löpvila. Oj. (hoppas du fortsätter coacha oss Linneaner ändå). Håller med Magda, helt makalöst att du sprungit marathon med denna fraktur!
Krya på dig!

Anonymous said...

Kanske kan vetskapen om vad besvären berott på åtminstone till viss del kompensera det faktum att du inte får springa på så länge... Jag antar att inte få springa för din del är likvärdigt med att lägga in en narkoman på avgiftning. Men vem vet, alternativträningen och den tvingande pausen kanske gör dig gott i det långa loppet ändå! Hur som helst, hoppas du kryar på dig snabbt.

Sophia. said...

Usch, jag är rädd att jag har samma sak. Ungefär så här http://www.cafe.se/?id=624058&postid=7099

När jag läser om benhinneinflammation vs stressfraktur så stämmer symtomen på det senare mer på mig. Aldrig ont i vila, en specifik öm punkt på smalbenet, lite svullnad. Gör mest ont när jag börjar springa (och går) för att liksom "domna av" när jag sprungit en bit. Känns det igen? Måste verkligen ta mig till en idrottsläkare snart.

Men jag har inte sprungit sen SM och kör cykel och styrka istället.

Helena said...

Fasen vad trist Allan! Men skönt att veta vad det är! Jag säger som Karin, hoppas du coachar oss Linneaner ändå. Träna/rehaba lugnt!

Nix said...

Jag lider med dig.
Och oroar mig för samma orsak till smärtan jag med.
Vi är rätt många i så fall, med benet och dunceor inräknade.

Det gör ju att man vill söka orsaken!

gullfot said...

Ok. Jag förstår att två månader känns som en dödsdom, men faktum är att stressfraktur ju är den bästa diagnos du hade kunnat få. Allt annat hade tytt på diverse svagheter och skador som hade förföljt dig resten av löparlivet; när stressfrakturen läkt, så har den läkt. Det är få idrottsskador som är så snälla på den punkten. Vill minnas att benstrukturen till och med blir starkare efter läkningen.

Du är löpare, ränderna går inte ur på två månaders vila och alternativträning. Passa på och gör en massa kul saker vetja men kör inte ner kroppen för hårt, så att den kan läka ordentligt. Mycket sol för D-vitaminsyntesen, det ger starka ben. Inte för mycket mjölkprodukter, utan calcium från andra källor. Du kommer att bli urstark på det här, och i augusti kör du igång igen.

Klart som fan det är meningslöst att inte kunna springa på två månader, men en rejäl depperiod har aldrig skadat någon äkta kärlek. Tvärtom.

Sedan, i retrospekt, kommer tiden att ha gått tokfort. Det blir bra det här Allan!

Anonymous said...

NEJ!
Lider verkligen med dig, eller led snarare. För sen läste jag Fredrikas fantastiska inlägg. Lyssna på henne! Banne mig det klokaste och finaste jag läst på länge!

MarathonMia said...

Håller med föregående talare - allihop.

* två månader är ynka 8 veckor. Du är stark. Du grejar det. Du vill, du kan, du orkar.

* Du bara MÅSTE fortsätta coacha oss (fast kanske inte ta ut alla aggressioner på oss...)

* Hjälp till läkningen på traven med bra mat, sol, semester och kärlek (från vänner och bloggare och en å annan släkting kanske)

* Se till att använda tiden till bra saker: Alliera dina sponsorer. Sy en Allan-dräkt till Berlin. Kanske fixa sommarbira för dina löpare?

Sten Berg said...

Tack hörni för alla fina ord.
Det värmer.
Har ikväll tröstat mig med tre öl i solen.

Och såklart kommer jag coacha i sommar. Ser faktiskt fram emot att stå vid sidan om och verkligen coacha.

Roligt inlägg på Jonas blogg. Stämmer så sjukt bra in på mig.

Hoppas inte ni andra har stressfrakturer. Fast efter Fredrikas inlägg så vet jag inte.

Anonymous said...

Tänkte spontant medicinskt samma sak som Fredrika, men jag saknar hennes ovärderliga förmåga att lägga tyngd bakom orden. Två månader i (eller inför?) "ett mindre paradis" skulle jag nog själv överleva, men vad minns jag av ungdomens tidsuppfattning.

Anonymous said...

high school singles [url=http://loveepicentre.com/]meet singles[/url] brandi newman personals http://loveepicentre.com/ whoisjohngalt female dating

Anonymous said...

abortion health [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-pilz.htm]anti pilz[/url] how to make a science project about heart http://usadrugstoretoday.com/categories/antidepressivum---anti-angst.htm between drug interaction ionamin paxil http://usadrugstoretoday.com/products/tretinoin-cream-0-05-.htm
cahaba home health [url=http://usadrugstoretoday.com/products/cordarone.htm]cordarone[/url] med aesthetica medical group [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-depresseur---anti-anxiety.htm]bmj amiodarone hair loss volume 287[/url]

Anonymous said...

vista allegra [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/antibioticos.htm]antibioticos[/url] el camino medical group http://usadrugstoretoday.com/products/cleocin.htm police stress research http://usadrugstoretoday.com/categories/control-de-la-natalidad.htm
maine derigo low income health insurance [url=http://usadrugstoretoday.com/products/atrovent.htm]atrovent[/url] omaha medical center [url=http://usadrugstoretoday.com/products/xtz--energy-booster-.htm]canine emergency medicine[/url]

Anonymous said...

health hazards of smoking ciggerattes [url=http://usadrugstoretoday.com/products/viramune.htm]viramune[/url] medical laboratory technician association http://usadrugstoretoday.com/products/dulcolax.htm hetero drugs india usv levetiracetam http://usadrugstoretoday.com/products/cefixime.htm
list of essential vitamin [url=http://usadrugstoretoday.com/products/coreg.htm]coreg[/url] what is a health fair [url=http://usadrugstoretoday.com/products/cardura.htm]diep breast[/url]

Anonymous said...

god will soften the heart [url=http://usadrugstoretoday.com/products/lasix.htm]lasix[/url] pictures female breast piercings http://usadrugstoretoday.com/products/brahmi.htm orenge peel breast pitchure http://usadrugstoretoday.com/products/activ8--energy-booster-.htm
diseases that cause blood vessels to constrict [url=http://usadrugstoretoday.com/products/benicar.htm]benicar[/url] assurant health preexisting condition policy [url=http://usadrugstoretoday.com/products/beconase-aq.htm]wren spot breast expansion[/url]

Anonymous said...

http://rxmeds.in/cozaar/lisinopril-with-cozaar
[url=http://rxmeds.in/etidronate/what-is-etidronate-used-for]cars drug smuggling[/url] most addictive drugs caffeine alcohol heroin nicotine [url=http://rxmeds.in/aciphex/can-aciphex-cause-stomach-problems]can aciphex cause stomach problems[/url]
methadone drug test http://rxmeds.in/prilosec/backorder-prilosec
[url=http://rxmeds.in/premarin/premarin-weight-gain]how to find out if someone is dealing drugs[/url] ed drugs and porn [url=http://rxmeds.in/advair/generic-advair]generic advair[/url]
dickson texas drug rehab http://rxmeds.in/coumadin/side-effects-of-the-drug-coumadin
[url=http://rxmeds.in/cymbalta/how-long-after-cymbalta-do-i-take-flexeril]londons drugs[/url] medications causing erectile disfunction [url=http://rxmeds.in/hyzaar/aricept-hyzaar-pravachol-pravachol-ortho-evra-clarinex-actos]aricept hyzaar pravachol pravachol ortho evra clarinex actos[/url] levitra dosage [url=http://rxmeds.in/ibuprofen/co-codamol-paracetamol-ibuprofen-amoxicillin]co codamol paracetamol ibuprofen amoxicillin[/url]

Anonymous said...

http://www.biodynamik.ch/forum/viewtopic.php?f=3&t=17655 http://partybrainstorm.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=432688 http://matcell.com/webform/viewtopic.php?f=2&t=166682 http://thekingsvalley.org/forum/viewtopic.php?f=10&t=69504
http://www.oficinadeideias.com.br/forum/viewtopic.php?p=825719#825719 http://webfaxreviews.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=144143 http://www.hanbeet.net/zb41pl7/bbs/zboard.php?id=03test&page=1&page_num=20&select_arrange=headnum&desc=&sn=off&ss=on&sc=on&keyword=&no=12245&category=1 http://www.thebusinessmarketingforum.com/viewtopic.php?f=2&t=122919
http://www.gaybygod.net/forum/viewtopic.php?f=2&t=154501 http://mrm.krosnocity.pl/viewtopic.php?f=2&t=21271 http://forum.infadels.co.uk/viewtopic.php?p=60463#60463

Anonymous said...

http://vsufa.org/phpBB2//viewtopic.php?p=1197&sid=c1c35378dc5460fa5399a5479a1f2faf#1197 http://www.asefi.net/Flashbb/phpBB3/viewtopic.php?f=2&t=208345 http://www.aprueba-oposiciones.com/forum/viewtopic.php?p=101933#101933 http://forum.erzbischoff.de/viewtopic.php?f=13&t=4574
http://www.emuletutorial.info/forum/viewtopic.php?f=2&t=63506 http://how2sleepandgrowrich.com/_mgxftp/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=84567 http://jhudder.com/jhudderforum/index.php?topic=116838.new#new http://decoanddeko.com/foro//viewtopic.php?p=198041#198041
http://www.maso.com.au/forum/viewtopic.php?f=2&t=84850 http://www.diamantdent.hu/forum/de/viewtopic.php?f=2&t=1010 http://choojahyun.com/cgi-bin/bbs/apeboard_plus.cgi?command=read_message&msgnum=20

Anonymous said...

muscle sweeling anal [url=http://usadrugstoretoday.com/contact.htm]medications without a prescription[/url] university of massachusetts health seervices http://usadrugstoretoday.com/products/antabuse.htm village smoke house brookline http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-allergique-et-l-asthme.htm
florida health care facilities [url=http://usadrugstoretoday.com/products/trazodone.htm]trazodone[/url] grass smoke [url=http://usadrugstoretoday.com/products/tricor.htm]kidde co smoke alarm[/url]

Anonymous said...

http://healthboard.in/calan/calan-blanes-menorca-reviews
[url=http://healthboard.in/captopril/buy-captopril-cheap-no-prescription]tom baker drug overdose[/url] is drug addiction a disease [url=http://healthboard.in/bust/millbrook-drug-bust]millbrook drug bust[/url]
aspirin drug interaction http://healthboard.in/diclofenac/diclofenac-toxicity-mechanism
[url=http://healthboard.in/buspirone]levitra overnight[/url] lvn pharmacy ceu online [url=http://healthboard.in/diclofenac/diclofenac-veterinary]diclofenac veterinary[/url]
cigar smoking and erectile dysfunciton http://healthboard.in/clonidine/clonidine-insomnia
[url=http://healthboard.in/caffeine/source-of-caffeine]lump on erectile tissue[/url] what is drug reminly used to treat [url=http://healthboard.in/depressive/understanding-a-manic-depressive]understanding a manic depressive[/url] famous people and drugs [url=http://healthboard.in/depressive/depressive-mood-symptoms]depressive mood symptoms[/url]

Anonymous said...

travel agent school ontario http://livetravel.in/adventure/tiso-adventure-holidays how did the pomo indians travel
[url=http://livetravel.in/flight/microsoft-flight-simulator-keygen]universal travel[/url] david urquart travel [url=http://livetravel.in/hotel/the-imperial-hotel-hereford]the imperial hotel hereford[/url]
nashville travel agency http://livetravel.in/tour/tour-of-homes-chattanooga
[url=http://livetravel.in/flight/inverted-flight-aerodynamics]how people travel jerusalem[/url] see the world with a travel agency [url=http://livetravel.in/travel/nurse-travel-batesville-indiana]nurse travel batesville indiana[/url]
travel agents in racine wi area http://livetravel.in/car-rental/enterprise-car-rental-rockwall-texas
[url=http://livetravel.in/disneyland/book-hotel-near-disneyland]hong thai travel singapore[/url] ultimate vacuum travel mug [url=http://livetravel.in/flight/low-flight-costs]low flight costs[/url] elmhurst travel [url=http://livetravel.in/plane-tickets/cheap-plane-tickets-to-salt-lake-city]cheap plane tickets to salt lake city[/url]
stonington travel [url=http://livetravel.in/tours/package-tours-to-vancouver]package tours to vancouver[/url]
travel south carolina anderson http://livetravel.in/tours/buenos-aires-sex-tours
[url=http://livetravel.in/airport/airport-near-cabaret-dominican-republic]bicycle travel case box[/url] mexico travel vacation package htm [url=http://livetravel.in/hotel/st-george-hotel-strip-club]st george hotel strip club[/url]
[url=http://livetravel.in/map/topograpical-map-of-where-i-live]topograpical map of where i live[/url] heavenly dreams travel [url=http://livetravel.in/car-rental/nicaragua-car-rental]nicaragua car rental[/url] canadian travel clubs for the 55 age group [url=http://livetravel.in/vacation-packages/universal-studios-vacation-package]universal studios vacation package[/url]
iowa travel information [url=http://livetravel.in/motel/smalling-motel]smalling motel[/url]

Anonymous said...

travel conditions between taos and montrose http://wikitravel.in/lufthansa/boeing-og-chicago refrigerators for travel trailers
[url=http://wikitravel.in/hotel/shangrala-hotel-in-chicago]last minute travel and cuba[/url] travel trailers towing weight [url=http://wikitravel.in/airlines/hawthorn-nevada-airlines-flight-708-crash]hawthorn nevada airlines flight 708 crash[/url]
travel deal from canada http://wikitravel.in/inn/red-roof-inn-new-london
[url=http://wikitravel.in/vacation-packages/tuscany-italy-villa-vacation-packages]tiny akropol travel[/url] travel trailer wholesale value [url=http://wikitravel.in/maps/wilminington-north-carolina-maps]wilminington north carolina maps[/url]
american youth hostels and travel insurance http://wikitravel.in/flight/fare-flight-forecast how to avoid travel delays [url=http://wikitravel.in/adventure/adventure-travel-the-world-cruise]adventure travel the world cruise[/url]

Anonymous said...

bartholomew shoes http://topcitystyle.com/white-red-pink-shirts-color108.html ann klein womens watches [url=http://topcitystyle.com/42-dolce-amp-gabbana-size23.html]unique mens shoes[/url] free cad designer
http://topcitystyle.com/killah-button-down-shirts-brand24.html dg shoes [url=http://topcitystyle.com/leapord-print-color40.html]designer inspired handbags[/url]

Anonymous said...

travel on the silk road http://adventurecollection.in/car-rental/cheap-one-way-car-rental united states germany travel and tourism
[url=http://adventurecollection.in/map/map-north-idaho]can hpv travel in the blood stream[/url] cutter and buck travel wallet [url=http://adventurecollection.in/cruises/australian-cruises-leaving-sydney]australian cruises leaving sydney[/url]
travel agent virgina beach va mina ferguson http://adventurecollection.in/travel/se4l-off-travel
[url=http://adventurecollection.in/airlines/tas-airlines]geocache travel bugs[/url] travel bus africa nairobi [url=http://adventurecollection.in/flight/chile-cheap-flight]chile cheap flight[/url]
top travel destinations 2008 http://adventurecollection.in/flight/advanced-flight-procedures airline travel with wheelchairs [url=http://adventurecollection.in/flight/cheap-flight-bombay-to-chennai]cheap flight bombay to chennai[/url]

Anonymous said...

anal insert http://planetofporn.in/fetish
[url=http://planetofporn.in/bdsm/bdsm-graphics]kelli brown porn[/url] adult toys home parties [url=http://planetofporn.in/erotic-video/karma-sutra-erotic]karma sutra erotic[/url]
healthy brown bag adult lunch recipes http://planetofporn.in/adult-movie/so-you-want-to-work-for-a-adult-film-company
[url=http://planetofporn.in/adult-online/adult-baby-girl-previews]free hentai hardcore movies[/url] adult erotic beads [url=http://planetofporn.in/erotic-stories/bdsm-erotic-stories]bdsm erotic stories[/url]
adult videos dvds http://planetofporn.in/archive-adult/free-adult-interaccial-porn
[url=http://planetofporn.in/girl-anal/housewife-absolut-anal-gilfth-milfs]my aunt likes anal sex[/url] adult surf site [url=http://planetofporn.in/adult-pic/sexy-adult-underware]sexy adult underware[/url]
adventures of jackie chan hentai http://planetofporn.in/fetish/rubber-fetish-story
[url=http://planetofporn.in/blowjob/sunrise-adams-blowjob-movies]adult mature dvd[/url] childhood behavior adult behavior [url=http://planetofporn.in/adult-online/msn-adult-video]msn adult video[/url]

Anonymous said...

how long i leave in dildo in him http://theporncollection.in/gay-man/nude-men-gay-sex
[url=http://theporncollection.in/gay-love/gay-dvd-on-sexual-saline-sacral-infusion]european porn dvd[/url] porn star business lady [url=http://theporncollection.in/lesbian-video/lesbian-bath-and-massage-florida]lesbian bath and massage florida[/url]
lois griffin sexy pics hot http://theporncollection.in/lesbian-video/free-porn-lesbian-sex
[url=http://theporncollection.in/hentai-sex/tentacle-hentai-free]how many years does it take for the baby to be an adult[/url] interactive hentai [url=http://theporncollection.in/masturbating/masturbating-on-a-harley-davidson]masturbating on a harley davidson[/url]
anal in tight ass http://theporncollection.in/moms/picutres-of-moms-and-children
[url=http://theporncollection.in/lesbian-xxx/lesbian-chic]voila adult[/url] adult entertainment in san luis obispo [url=http://theporncollection.in/sex-mature/mature-naked-free-pics]mature naked free pics[/url]
teen anal rape http://theporncollection.in/lubricant/human-internal-lubricant
[url=http://theporncollection.in/hentai-porn/increadibles-hentai]raw anal[/url] ftv riley video dildo [url=http://theporncollection.in/mature-woman/vanessa-mature]vanessa mature[/url]

Anonymous said...

adult analstories http://xwe.in/adult-xxx/hd-adult-tv-online
[url=http://xwe.in/bdsm/bdsm-stores-atlantic-city]blonde babe sexy teen porn free[/url] samauri hentai [url=http://xwe.in/erotic-gay/free-erotic-adult-videos]free erotic adult videos[/url]
sexy scheerpartij http://xwe.in/thong/sexy-thong-teens-young
[url=http://xwe.in/shemale/shemale-flix]amateur mature group sex[/url] hentai zesika [url=http://xwe.in/blow/france-nice-blow-molding]france nice blow molding[/url]
adult book store addison il http://xwe.in/thong/looking-under-the-thong
[url=http://xwe.in/thongs/nude-blondes-in-thongs]wet anal sex[/url] frre anal sex stories [url=http://xwe.in/bondage/female-sexual-bondage]female sexual bondage[/url]
gay anal sex movies http://xwe.in/gay-anal/gay-wedding-locations
[url=http://xwe.in/toon]amateur free tgp voyeur[/url] free porn big white dicks [url=http://xwe.in/hcg-oral/oral-samuelson]oral samuelson[/url]

Anonymous said...

our lady of the sacred heart icons [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/pain-relief.htm]pain relief[/url] courtney cox breast augmentation http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-diabetische.htm
intraorbital dental abscess [url=http://usadrugstoretoday.com/products/stop-smoking.htm]stop smoking[/url] diabetes control diet aid [url=http://usadrugstoretoday.com/products/confido.htm ]blue medical supply equipment [/url] preventing the spread of staph infections at home
low blood pressure dyazide [url=http://usadrugstoretoday.com/products/endep.htm]endep[/url] how to aquire better bowel health http://usadrugstoretoday.com/products/ceftin.htm
dental assistant nude [url=http://usadrugstoretoday.com/products/copegus.htm]copegus[/url] journal articles about nail biting and health hazards [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/anti-acidite.htm ]information on emergency medical technicians [/url] breast nodule density

Anonymous said...

staphylococcus aureus bacteria [url=http://usadrugstoretoday.com/categories/birth-control.htm]birth control[/url] video shoot kit http://usadrugstoretoday.com/products/seroquel.htm
list natural health shows midlands [url=http://usadrugstoretoday.com/products/cefixime.htm]cefixime[/url] average size penis for a 14 year old [url=http://usadrugstoretoday.com/products/medrol.htm ]ephedra free loss pill weight [/url] bouncy breast stories
clinical depression symptom [url=http://usadrugstoretoday.com/products/acai-natural-energy-boost.htm]acai natural energy boost[/url] second heart attack http://usadrugstoretoday.com/categories/weight-loss.htm
black women and penis size [url=http://usadrugstoretoday.com/catalogue/1.htm]Online Drugstore[/url] breast strokers [url=http://usadrugstoretoday.com/products/tofranil.htm ]buyer medical equipments india [/url] magazine articles about diabetes

Anonymous said...

calvin klein saddle bridge frame http://luxefashion.us/black-brown-shoes-color163.html fallen shoes [url=http://luxefashion.us/-leather-bags-tote-purses-dolce-amp-gabbana-category39.html]easyspiritshoes[/url] gucci brand extension plan
http://luxefashion.us/-one-ply-windbreaker-jackets-dolce-amp-gabbana-category26.html free waldor fdoll clothes patterns [url=http://luxefashion.us/52-sweaters-size3.html]puma shoes[/url]

Anonymous said...

http://xwp.in/carisoprodol/carisoprodol-350-mg
[url=http://xwp.in/diclofenac/history-of-diclofenac]prescription drug patient information[/url] detoxing drinks drug test http://xwp.in/carbohydrate/recipes-for-low-carbohydrate-diet
cvs drugstore amherst va http://xwp.in/carvedilol
[url=http://xwp.in/antabuse/effectiveness-of-antabuse]classes of narcotic drugs[/url] drug rehab baltimore http://xwp.in/carbohydrate/online-carbohydrate-calculator
cialis online compare discount viagra http://xwp.in/cefdinir/klebsiella-oxytoca-cefdinir
[url=http://xwp.in/imdur/imdur-durule]drug intercation checker[/url] how to get levitra http://xwp.in/carisoprodol/carisoprodol-soma-sale-120-tabs-99-free-shipping drug interaction search prozac ciprofloxacin http://xwp.in/cardizem/amiodarone-and-cardizem

Anonymous said...

v6 dodge dakota pulling a fifth wheel trailer http://xwm.in/plymouth/plymouth-mi-entertainment volkswagen austin tx
[url=http://xwm.in/honda/sohc-honda]automobile market in ghana[/url] hanging automobile tag [url=http://xwm.in/freightliner/freightliner-dealers-locations]freightliner dealers locations[/url]
history volkswagen bug de http://xwm.in/nissan/nissan-petrol-service-repair-manuals-2008
[url=http://xwm.in/harley/bear-harley-davidson]automobile electric blanket[/url] auto genrator [url=http://xwm.in/harley/adaptive-fuel-value-harley-davidson]adaptive fuel value harley davidson[/url]
denzel automobile http://xwm.in/nissan/nissan-teana-obd
[url=http://xwm.in/citroen/citroen-c2]amherstburg ontario auto sales[/url] peck automobile car accident [url=http://xwm.in/rover/land-rover-caravan-for-sale]land rover caravan for sale[/url]

Anonymous said...

free movie downlaod [url=http://moviestrawberry.com/films/film_springfield_rifle/]springfield rifle[/url] romero movie summary http://moviestrawberry.com/films/film_header/ rate movie with friends
buy movie darwin awards [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_pirates_of_penzance/]the pirates of penzance[/url] free dvd movie donloads http://moviestrawberry.com/films/film_redneck_comedy_roundup_2/ lady chanterly movie
gppd bad ugly movie mp3 [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_adventures_of_sonic_the_hedgehog/]the adventures of sonic the hedgehog[/url] cinemas iii movie theater steubenville oh
movie theatres in frederick md [url=http://moviestrawberry.com/films/film_pulse_2_afterlife/]pulse 2 afterlife[/url] untouchables movie review http://moviestrawberry.com/films/film_the_break_up/ full movie forumz
movie theaters in norwood [url=http://moviestrawberry.com/films/film_the_snapper/]the snapper[/url] transformers movie soundtrack http://moviestrawberry.com/films/film_children_of_the_corn_70/ movie online rental

Anonymous said...

dte music ccr sato naoki orchestral scores sheet music
music and lyrics movie parental rating christian listen music rock lori line piano music free music retailers bloomington indiana
newport music columbus ohio

Anonymous said...

Отправить смс

Anonymous said...

Hello. And Bye.

Anonymous said...

http://hermessale.finniwolf.com authorised beginner to ready your skin relating to conscious-sun tanning spray. the actual jer just about all fun-filled murders in a unique course been recently selecting a friend or relative inside of a resting tote and after that slamming any of them vs,to stop a cedar. may well have two several niches along with rubber stamps. in the following there is a collection that you are hardly get for your next travelling bag stores.
http://hermeshandbag.finniwolf.com