Monday, October 8, 2007

Att spinna

Katter spinner inombords, men vi människor spinner tillsammans, på cyklar. Jag vet för jag gjorde det ikväll, kanske har ni testat någon gång och jag tror inte att jag behöver berätta för er hur det är att spinna, eller mer exakt gå på spinning. Jag gick på ett pass ikväll ihop med typ tjugo andra på mitt jobbgym.

Jag måste hur det än är berätta om några reflektioner från detta spinningpass.

För det första, vilket jävla helvete det var rent fysiskt. Jag tänkte ge upp vid minst fem tillfällen, det var ju oerhört krävande. Det var som att jag plötsligt fattade hur det var att vara nybörjare, en absolute beginer på något. Hade glömt hur det var, det var så länge sedan något var så nära att liksom inte överhuvudtaget gå att genomföra. Kommer från och med nu ha enorm respekt för människor som har svårt för att exempelvis börja löpträna, jag förstår nu lite bättre.

Nästa sak att ta med sig, eller rättare sagt kanske fortsätta undersöka; musiken, vad händer? Musiken som spelades på passet var så otroligt dålig så att ord kan inte beskriva det. Vad sägs om en technoversion av Love Hurts, eller en technohårdrocksversion av Smoke on the water? Detta var de bra exemplen, eller de bästa, de sämsta har jag förträngt. Ärligt tror jag att till och med GoGo-tjejerna på Dizcotek September i Arvika skulle gått ut i vild strejk om de tvingades dansa en kväll till det jag tvingades genomlida under mitt pass.

En sak till jag inte fattar är varför tjejen som var ledare för passet med jämna mellanrum drog med handen framför sig. Hon liksom svepte med handen i en rörelse framför sig, som om det fanns något framför henne. Typ som om hon hade en lumpsamling som hon försökte kränga på oss. Jag fattar inte varför men har sett det på TV kom jag på. Har sett det dom där sena ångest nätterna på 90-talet när jag satt vaken och tittade på typ aerobics VM. Tjejerna och killarna i de programen gjorde den rörelsen.

Undrar vad som skulle hända om en sån tjej eller kille skulle följa med mig ut i spåret, undrar vilka frågor som skulle dyka upp i deras huvud?

1 comment:

Nix said...

Jag undrar om hon skulle göra sin handrörelsepose i spåret?

Jag har provat ett spinningpass - i ett tidigare liv. Det utan kondition. Det är intressant att du beskriver det precis som jag gjorde då. Trots att du bevisligen har ganska hygglig kondition.

Själv minns jag att jag körde tills benen höll på att trilla av och svetten sprutade. Efter vad som kändes som en evighet tog instruktören äntligen till orda och sa: "Okej, nu är uppvärmningen över. Nu kör vi!"