Monday, October 29, 2007

Formen är påväg ut ur min kropp

Detta är min första riktiga löparvecka sedan Berlin, siktar på att köra 50-60K ungefär.
En liten statusrapport från min kropp ger följande:

Jag har ont i min högra fot, plantar fascit heter det typ. Verkar ha en oändlig massa stavningar (kärt barn har många namn). Efter lite efterforskningar konstaterar jag dock att detta inte ska behöva stoppa mig, inte i alla fall om det inte blir värre, och det blir det inte.

Fortfarande har jag lite känningar i min högra vad efter Berlin. Det släpper inte riktigt även om det är mycket bättre nu.

Detta är egentligen det hela. I övrigt känns kroppen stark. Lite extra stark rentav eftersom jag tränat mage, rygg och ben till leda under mitt löparuppehåll (jag har inte gått upp i vikt pga muskelmassa vilket jag ser som en förutsättning för att styrketräna, att inte gå upp alltså).

Idag körde jag ett varv runt Brunnsviken från jobbet, ca 13K. Senast jag körde det drog jag det på typ 53 minuter. Det var jobbigt men det gick. Idag var det lika jobbigt men jag sprang på 56.11. Det finns omständigheter som bidrar, marken var sur av regn, jag hade druckit två öl innan fotbollen igår och bla bla bla.

Jag konstaterar att den där riktiga farten just nu inte vill infinna sig dock.

Just nu är det inget problem eftersom fart inte är det jag i första hand behöver.

Rent löpmässigt har jag inte överhuvudtaget några problem (frånsett småskadorna), TSM känns mycket inspirerande och en sak till inspirerar mig just nu väldigt mycket i min löpning. Vill inte hålla på och smyga men jag har ett för mig mycket roligt löparrelaterat projekt på gång som jag hoppas kunna berätta om om typ två veckor eller så.

För er tror jag kanske inte det kommer ha så stor betydelse (det beror iofs på er själva) men för mig kommer det få vissa konsekvenser och det kommer ta min löpning till nästa steg så att säga.

Återkommer i ämnet men jag kan knappt bärga mig att berätta för er.

Nu ska jag ner till Nada och spela lite skivor på deras fyraårsdag. En timme ska jag spela, ölen är billig och skumpan likaså, men vad glädjer det en löpare som mig? Föga eftersom jag endast dricker vatten (för det mesta).

6 comments:

MGK said...

Okej! Vi har redan genomskådat dig! Du ska gå med i Studenternas... Erkänn nu! ;-)

Skönt att foten inte är helt hopplös. Själv måste jag gå baklänges ner för trapporna idag pga mina lår. Men det är riktigt skönt ändå.

Jag, Allan said...

Nej nej nej, det vore väl inget att smyga med. Inte min lilla hemlis heller iofs men ändå.
Studenternas vore kul, men just nu så nöjer jag mig med TSM.

Henrik said...

Har du sett stretchövningen för det ostavbara på Runners worlds hemsida?

Jag, Allan said...

nej men det ska jag kolla.
Tack för tipset.

Henrik said...

Prego

Försökte klistra in länken, men det ville sig inte. Men du hittar nog...

Jag, Allan said...

http://www.runnersworld.com/video/index.html?bcpid=717784762&bclid=909837219&bctid=1258472909

Om nu någon annan vill se en bra video!
En för övrigt bra sida får man lov att säga, till skillnad från den svenska RW sidan.