Wednesday, February 6, 2008

Fart i trösklarna

Denna vecka går jag in i en lite ny fas i min träning, jag ska satsa mer på fart och mindre på distans. Detta märks mest i det lilla lilla faktum att jag byter ut mina banor en smula och givetvis att jag springer fortare (helst).

Jag har sprungit mycket runt Brunnsviken på sistone och tagit många pass på ett lite längre Djurgårdsvarv. Båda dessa pass ligger på typ 13-14K.

Nu ska jag börja köra mer en slinga jag har runt Djurgårdsbrunnskanalen, det är med kanske 100 meters felmarginal (hoppas jag, mätt med en fucking Suunto) 11K. Så nu ska mina tröskelpass, passen då jag ligger nära mitt max, nära vad jag klarar av, komma ännu närmare min gräns.

Ikväll tog jag denna slinga för första gången på länge. Bara att göra det var som en slags signal till min kropp att nu börjar allvaret, nu ska vi dra på, inte lite småfjösigt utan riktigt rejält. Detta 11K pass är mitt egna lilla helvete, det är här jag har pressat mig som mest. Det var faktiskt mycket mycket trevligt att låta kroppen gråta lite ikväll och utan att gråta ihjäl sig, utan att ens pressa så värst hårt gick jag idag runt med en snittfart på 4.01.

Ikväll har jag en för mig ganska ovanlig känsla, jag är nöjd med min träning och upplever att jag i det närmsta är i fas. Just när jag skriver detta känner jag dock att intervallträningen måste börja tas på mer allvar snart. Suck, den eviga förbannade träningsångesten; can´t live whit it, can´t live without it.

3 comments:

Anonymous said...

Trycka 11k i 4.01 är riktigt bra.
Du verkar ju ha distansen i benen så låter väldigt vettigt att köra fart ett tag.

Anonymous said...

En annan fråga, kör du mycket med dina Newton nu? vi har inte sett någon omnämning av dem på jättelänge. Lite rapport nu när du har (antar jag) sprungit lite mer i dem.

Anonymous said...

Har du funderat på att springa oftare med träskor?

Har du hört att man kan vila sig i form? Pröva ett par månader och rapportera sedan!

En tving runt foten kan göra den smalare och mer aerodynamisk?

Ok, jag ger upp. Du är i läskigt bra form men jag ska komma ikapp ;)