Friday, February 15, 2008

Snor igen

Man lär så länge man lever antar jag. Jag har idag lärt mig något, eller har idag liksom tagit reda på något som jag antar att jag hade kunnat ta reda redan som femåring.
Det handlar om snoret, så sluta läs om det gör er illa till mods på något sätt. Mitt snor är just nu gul och eller grönt och ofta i trängande behov av att komma ut. Jag frågade nyss en kollega vad detta innebär. Man kan säga att han är en slags auktoritet i ämnet (verkligen) och han sa att det är något med bihålorna. Det är bakterieansamlingar, jag frågade honom om detta innebär att jag nu kan titulera mig sjuk? Inte nödvändigtvis svarade han, och jag vägrar bli sjuk sa jag.
Mitt gulgröna snor var dock inget bra tecken hävdade han hur det än var.

Jag ber löparguden att hålla mig borta från ondska i form av sjukdom. Samtidigt som jag liksom fascineras över färgen på mitt snor, det är ju verkligen vackert.

3 comments:

Puma said...

varför snorar man när det blir blåsigt och är kallt?

Anonymous said...

Det är inte första gången som färgen på snor diskuteras...

Men gulgrönt är coolt!

Karin said...

Puma: det har med flimmerhåren och immunförsvaret att göra. Kylan medför ökad smittorisk och kroppens svar blir då att snora för att förhindra otäckheter att angripa kroppen.

Och ja, gulgrönt snor innebär mycket bakterier/virus (ju grönare desto värre). Så, nej... det är inte sådär jättebra. Men sjuk är ju ett relativt begrepp så ;-)

//syster yster