Wednesday, February 20, 2008

Alessi gästbloggar: Jag antar att jag ska vara glad över att det inte luktar...


Löparfråga: Hur ofta tvättar ni era löpartights?

***

Ni har säkert inte missat Allans påfåglande över sina löparskor häromdagen. Om hur han går runt på fyra par som alla innehåller siffror och bokstaven Z i sitt brand. Säg mig, är det inte lite "medelålders man med Porsche Cab" över det beteendet?

Jag har dock också en gear-fråga (eller jag har flera, men hold your horses). Hur många par löpartights bör man gå runt på? Själv har nämligen bara ett par, och ingen tvättmaskin i badrummet, vilket innebär att detta par ständigt återanvänds otvättade.

Usch, fy och skit tänker ni, men faktum är att mina löpartights inte avger någon särskild odör. Möjligen en svag lukt av hamn. En västkustbo skulle förmodligen säga en svag doft av hamn.

Jag vet dock att det inte alltid fungerar så.

Från tiden då jag delade lägenhet med Allan i Frankrike kommer jag ihåg att hans groddräkter spred en fantastiskt vidrig stank över vår terass. Så till den grad att det nästan blev fascinerande. Möjligen berodde det på att Mr Runners High är osedvanligt nere med baljväxter. Eller, som jag vill tro, kanske det helt enkelt är så att "you smell your sins".

10 comments:

Sten Berg said...

Okej men om man smell sina synder så tycker jag nog att det börjat stinka något fruktansvärt här i min paradisblogg på sistonde.
Toché!

Alessi said...

Hey, don't shoot the messenger...

Nix said...

Intressant fråga...
Jag köpte precis två nya par, eftersom jag aldrig hinner tvätta det enda par jag har i bruk just nu.

Så mitt svar är: oftare än de två veckor som går mellan varven just nu. Jag tycker för övrigt inte heller att mina luktar särskilt illa. Tröjorna använder jag max två pass, däremot.

Anonymous said...

Jag tvättar aldrig några tajts eller som de flesta skriver, tights, eftersom jag inga har. Jag är för övrigt inte helt säker på vad saken gäller. Är det något slags bentyg?

Är du förresten nöjd med svaren på din maratonfråga, Alessi? Det kom ju en drös nya kloka sådana i morse.

Alessi said...

Tajts, eller tights, är byxor i hightech-material som sitter, ehh, åt helt enkelt. Första passet i dem var en mardröm - men de är fantastiska. Det blir inte för varmt, inte för kallt. Omöjligt att sluta nu. Dessutom ser man jävligt snabb ut.

Jag är för övrigt supernöjd med marathon-svaren. Som med svaren på alla andra av mina dumma frågor för den delen.

Puma said...

att ha många par skor är väl ingen porschegrej. då är det värre med alla garminprylar... :-)
men... ett par tights? ett enda par? det skulle ju inte gå. eller jo, kanske om man tränar ett pass i veckan.

Plats för luft said...

Nu tycker jag inte om tights och därför äger inga. Däremot har jag lite vindbyxor och ett underställ under. Understället behövs nog tvättas betydligt oftare än vad det görs. Nu har de fått läggas i lådan för det är så fint väder så de är nytvättad och kommer fram till hästen/vintern.
Imorgon ska jag sluta tidigt och ge mig på första passet i shorts för säsongen!

Anonymous said...

jag tvättar hela utstyrseln efter varje pass och det funkar just nu eftersom jag kör inomhus på löpband åtminstone ett pass i veckan och då har jag annat på mig.
Men tvättmaskinen går varm hos oss, säkert 2-3 maskiner varje dag...

Katarina M-I said...

En doft av hamn... har du fått en "second oppinion" på det. Kan det inte vara svårt att vara objektiv på sin egen doft? Men om dina tights luktar lite svagt av hamn efter upprepad användning så har jag bara ett att säga: bra jobbat!!
/Katarina- med 7 par tights

Sten Berg said...

Okej eftersom det insinueras att jag har dålig klädhygien så vill jag bara medela att jag tvättar mina kläder efter varje pass. Och jag går runt på tre tights.
/Mr Clean