Friday, February 15, 2008

Alessi gästbloggar: Om löpningen och dagen efter sprit

Löparfråga: Är det dumt att springa dagen efter man druckit alkohol?
Löparfråga: Är det dumt att springa precis innan man ska ut och dricka alkohol?

***

När jag var 25 år hände det något. Jag upplevde mitt livs första riktigt svåra bakfylla, och sedan dess har de förblivit svåra. Det började i Baskien och jag minns det som igår..

In fair San Sebastian we lay our scene. Vi var ett litet gäng Frankrike-boende svenskar (Allan inkluderad innan han hoppade skepp) som hade varit ute och festat med allt vad det innebär.

Dagen efter, som av helt andra anledningar än min bakfylla skulle komma att kallas "dagen från helvetet", åkte vi vidare till ett regnigt Bilbao. Jag hamnade i Allans bil vilket är något av en mardröm när man är bakfull, och bara läskigt när man är nykter och i balans. Det är hårda växlingar, mycket gasande och bromsade om vartannat. En bedrövlig förare helt enkelt.

Jag höll kort sagt på att dö av illamående och trodde inte att jag skulle uppleva något liknande igen. Det skulle jag.

Bakfyllorna post 25 må vara hemska men de går inte att jämföra med bakfyllorna efter det att man börjat löpträna! Det är något helt fantastiskt obehagligt. En känsla som får en att bejaka varför man överhuvudtaget bryr sig om att leva.

Bara ett i raden av exempel på allt lidande löpningen orsakar således. Och ni som inspirerar och lockar folk till denna underbara drog som är löpning - berättar likt knarklangare aldrig om bieffekterna...

Eller är detta vad “...the lowest low” handlar om?

12 comments:

Sten Berg said...

Först och främst, jag är en ytterst potent bilförare om målet är att ta sig fram till ett visst mål. Jag kör i det avseendet som en gud. Målvedvetet liksom.

I övrigt är det skönt att höra att du mår dåligt. Det är liksom en del i belöningen man får när man som jag igår satt med ramlösa medans du krälade runt med gratisdrinkar och hade teorier om att på Valentinodagen , det är då alla singeltjejer är ute och bla bla bla.....ikväll smäller det.

Nix said...

Allan är liksom svaret nära.
Vi dricker inte...
Alltså är det svårt att svara på de inledande frågorna ;)

Jag kan tänka mig Allan som bilförare - men för att inte riskera att få stryk så håller jag inne med det...

Sten Berg said...

Hade jag vetat att the first topic skulle handla om mig som bilförare? Suck, vart ska detta sluta?

Anonymous said...

Va?! Vadå värre bakfyllor? Sen jag började skubba känner jag mig pigg som en ekorre dagen efter.
Fast di däringa riktiga dagarna efter är förstås rätt få numer. Väldigt, väldigt få. Extremt få. Typ aldrig. ;-)

Anonymous said...

Ok, då håller jag med alltså!

Sten Berg said...

Andreas, kanske känner du att du liksom lämnats lite bakom här. Säg bara till om du vill göra lite grekiska reflektioner från en grekisk man. Jag lägger ut direkt!

Anonymous said...

Jag måste nog hålla med Bureborn här. Jag spottar definitivt inte i glaset och jag tycker nog att jag generellt mår bättre. Numera när vi är bortbjudna på middagar, brukar jag ställa bilen och springa och hämta den dagen därpå, brukar inte vara några större problem även om det är +20km. Allans bilkörning kan jag förstås inte kommentera, men jag känner igen typen! Hemsk!!

Alessi said...

Jag kan bara gratulera er till fin bakisgenetik. Bacon-sejouren jag upplever nu förvärras exponentiellt för varje timme som går känns det som.

Nix said...

De gånger jag är dum nog att prova brukar sluta med nya drinkers-low varje gång.
Därav det allt måttligare intaget...

Sten Berg said...

Håller med Nix. Det är inte direkt spritreklam när man ligger i fosterställning och tror att jorden ska gå under .

Sten Berg said...

Ursäkta detta sena påhopp Alex, men vad är det som händer i din egen blogg? Du kommer ut som kärlekstörstare, du kommer ut som straight vilket kan vara befogat med tanke på att du ska åka på roadtrip till Maine med mig(också straight, men det vet inte din bror kanske)). Du bloggar allmänt på som en fucking dåre, och har tagit bort dina komentarsfält, vad händer?

Alessi said...

haha, ja det verkar inte bättre än att den här gästbloggningen kommit med ketchupeffekt på köpet. The words are pouring out liksom. Och kommentarerna är veck. Det stämmer.