Monday, February 18, 2008

Femkampen

I lördags var jag på Bosön med ett gäng gamla vänner. Vi skulle ha femkamp, kula, höjdhopp, längdhopp, 60 meter och 400 meter. Nu kanske jag ska tillägga att jag med mina bihålor valde att inte delta utan agera funktionär.

Flera av deltagarna på femkampen var, precis som jag gamla friidrottare, vi tillhörde som barn samma förening. Nu hjälpte detta föga såhär tjugo år senare.

Det var liksom inte samma shcvung i stegen, inte samma spänstiga upphopp och inte samma ståtliga kroppshållning i stötarna.
Kan inte påstå att det kom som en chock att detta var fallet men ändå. Det som kom lite som en chock för mig var att jag liksom inte kunde låta bli att skratta, många såg otroligt roliga ut när de skulle göra de olika grenarna. Jag hade antagligen sett mycket rolig ut själv.

Kanske mest tragikomiskt var nog när en tävlande inte riktigt pallade med 60 metersloppet utan drabbades av mjölksyra och trillade 3 meter från mål (förlåt Kula men det såg kul ut).
Segertiden på 60 blev för övrigt 8.04, segertiden på 400 skrevs till 1.05.

Jag hade vunnit den senare distansen i alla fall, 60 meter har jag ingen aning om vad man går för.

6 comments:

Unknown said...

Vad kul! Var det samma vinnare nu som på den "gamla goda tiden"?
Nu blev jag sugen på att testa hur asdålig jag blivit på höjdhopp sen mina glansdagar för 20 år sen! För att vara lika kort som Kylie var jag rätt bra på det, men idag skulle jag nog knappast komma upp på mattan ens...

Sten Berg said...

Jag tror jag hoppade typ 1.60 som yngre, bara att se ribban på 1.60 fick mig att vara glad att jag inte tvingades hoppa.

Anonymous said...

jag sprang 60 meter på 8,24 i mina yngre (mkt yngre) dar. Those were the days...

Anonymous said...

Om du tycker att "det var liksom inte samma shcvung i stegen, inte samma spänstiga upphopp och inte samma ståtliga kroppshållning i stötarna", så ska du veta hur det blir om ytterligare 20 år.

Under intervallträningen igår avslutade jag med, som jag tyckte, 100 riktigt snabba meter. Klockan visade 23,40 sekunder. Jag hade visserligen en mil i benen, men frågan är om jag springer mycket under 20 idag.
Höjdhopp har jag inte vågat mig på efter fyllda sextio. Risken att drabbas av "gamlataktersyndromet" ("Här ska pappa visa... Aj!!") är för stor. (140 med ett par stegs ansats för ett par år sen hade dock varit gångbart på veterantouren).
Ska testa ett maxat 400 i kortbyxor i sommar.

Sten Berg said...

Kul. Berätta om vilken tid du kan komma ner i på 400. Jag måste säga att det vor3e kul att veta vad folk grejar på denna distans.

Ska själv göra ett tets ngn gång i vår. Ska bara bli lite bättre först.

1.40 med ett par stegs ansats låter i min värld som rena Stefan Holm.

Anonymous said...

140 (med mycket darr på ribban) var som sagt för tre år sen och någon riktig ansats hade inte hjälpt. Då sprang jag också fortfarande 400 på 1:23, när jag prövade. Idag lyfter jag knappt från marken och tvivlar på att jag kommer under 1:30 på 400. Det är tur att muskelförtviningen märks mindre på längre sträckor.