Thursday, February 28, 2008

Hälsobilagan

Fick ni en bilaga med er morgontidning imorse? Det fick jag eftersom jag har den lite fiiinare morgontidningen. Bilagan var en annonsbilaga där olika gym fick bre ut sig på valfritt sätt.
Dessa gym bredde verkligen på. Men för min del uppkom mer än något annat en hel drös frågetecken. Det största frågetecknet av alla måste vara, funkar detta? Funkar det exempelvis att i sin reklam ha en bild på två överåriga pandor? Eller nej, jag tror de försöker se ut som goth, eller nej, vad heter det, jag minns inte, kanske new romantic horror goth. Eller kanske bara två mislyckade Kiss imitationer. Men poängen är, vill någon gå och gymma med dessa depraverade clowner? Tyvärr hittade jag ingen bild på nätet, men ni får föreställa er, två leende människor med svart och vitt smink i hela nyllet.

En annan fråga jag måste ställa, har chefer särskilda träningsbehov, ett gym riktade sig enbart till chefer. De hävdade att chefer sätter sin egen träning längst ner på "to-do-listan". Aha, vad fint kanske någon säger, då får de ett gym de kan gå till. Funkar detta verkligen, går ett gym enbart riktat mot chefer runt?

En fråga till, kanske det mest desperata av alla gym i bilagan, gymmet som ger garanterat resultat (vilket i sig inte säger så mycket). Frågan i just detta fall blir, hur tänkte ni nu?

Ur texten för detta lite desperata gym står det att läsa: "Genom omfattande mätningar, där fysiska, psykiska och sociala parametrar räknas in, kan du vara säker på ett tvärvetenskapligt upplägg, där ledorden är kvalité och målmedvetenhet". Hej, hej , hej vad de tog i nu. Är det ens någon som fattar meningen? Inte jag såklart, men kanske ni. Vidare skryter detta gym med att dess personal alla är både fd elitidrottare och akademiker. Kanske är det just därför de vågar garantera resultat. Vad vet jag, inte mycket annat än att det finns en hel del skumma gym i Stockholm idag, och jag som trodde SATS var det mest extrema vi hade.

Sista sidan i hälsobilagan gör för övrigt reklam för fettsugning med laser, en slags livlina liksom antar jag.

5 comments:

Karin said...

Kul blogginlägg!
Sitter som ett enda stort frågetecken; hur tänkte gymmen egentligen? Tänkte de över huvud taget? Vad har akademiker med träningsresultat att göra? Går chefer mer på gymmet bara för att de får ett "eget" sådant? Och slutligen; vad innebär ett tvärvetenskapligt upplägg baserat på fysiska, psykiska och tvärvetenskapliga parametrar? Que?!Jag fattar inte... ;)

MarathonMia said...

Såklart viktiga chefer behöver egna, viktiga gym! För alla viktiga chefer måste kunna skryta att de har ett speciellt gym att gå till (bara för att de är just VIKTIGA chefer). Det blir mer legitimt att gå på arbetstid då - typ "nätverka" istället för att träna. Jag har iaktagit fenomenet - min far ägde en tid ett gym (MT) för just chefer. Som man på utrikiska kan säga Un-fucking-believable! Dessutom tycker viktiga chefer att det är coolt att bara sova 3-5 timmar per natt... hur det går ihop med bra träning är ju i sig en gåta...

Karin said...

Aha! Några frågetecken mindre... Tack, marathonmia :)

Anonymous said...

För 10 år sedan hade vi på banken gympapass enbart för chefer. Varför? Antar att chefer prioriterar ned träning pga att de undergräver sin position genom att visa upp sig otränade inför sina underställda. I en grupp med enbart chefer behöver ingen tänka på hierarkin, glasklart eller hur!?

Garanterat resultat? Jag tänker bara på TV-shop och vibrerande bälten som ska ge magmuskler medan du sitter i soffan, eller hur du gungar, gungar, gungar dig till en starkare magmuskulatur. Yeah right...

MarathonMia said...

Antingen är det för att:
A) De vill inte blanda sig med fotfolket

B) De har inte tillräckligt med "guts" att visa upp sig i träningskläder eller i omklädningsrummet

C) De är rädda att andra är BÄTTRE än dem

D) De litar inte helt och hållet på sina fruar (som förmodligen varit med och köpt träningskläderna...) och är således rädda att bli utskrattade.

Låt mig aldrig bli en viktig chef.