Friday, February 22, 2008

Härdande och tärande

Jag har just varit ute på ett riktigt långpass, kanske 36 eller 37K, som fört mig runt Djurgården och Edsviken. Jag sprang fel ett par gånger i alla villaområden längs Edsviken, och en gång ute på Djurgården. Mentalt mycket tungt att springa fel, fysisk tungt med ett par backar och lite allmänt dåligt näringsintag under dagen idag vilket gjorde passet riktigt tufft faktiskt. snittfarten låg typ på 5.15 eller så. Efter 70 minuter genomförde jag en fartökning under 20 minuter då jag la mig på tröskelfart. Idag typ 4.10 tempo. Det var också tungt.

Jag avslutade passet med att handla på sjuelva. Hade lite svårt att sluta handla eftersom allt tedde sig som ljuvligt gott och notan slutade på 400 kronor.
Gick sedan upp och köpte en Pizza på Milano, är nu efter inmundigande av Pizzan på väg att börja likna en människa en smula. När jag kom hem kände jag mig garanterat inte som en. Mer som en skadeskjuten liten pippi var jag. När jag ringde och bokade pizzan kände jag att det skulle bli jobbigt att ens säga vad jag ville ha, så trött var jag.

Fy fan vad jobbigt löpning kan vara, Jag har ingen runners high alls just nu, bara en vag förhoppning om att jag ska överleva kvällen.

36K var jag utan överdrift inte riktigt redo för en dag som denna då man liksom jobbat hela dagen och stressat lite för att hinna med ett långpass. Tror det härdar mitt psyke rejält och tär på min kropp ganska rejält också. Kanske ställer jag in morgondagens pass, känns lockande just nu.

9 comments:

Anonymous said...

Shit, 36K! Inte tar du långpass på söndag också efter detta?

Sten Berg said...

Nej!
Jag tar ett långt ångestpass i sängen på söndag, funderades på vilka helvetesgärnringar jag begått under lördagskvällen och hur jag ska kunna komma tillbaka ut på gatorna.

Anonymous said...

Snyggt jobbat! Ha så kul!

Anonymous said...

Okej att jag är lättroad, med att spendera 400 spänn på sjuelva var faktiskt det roligaste och mest träffande jag läst i en löparblogg på länge :-)

...då skriver ni trots allt mycket roligt de flesta av er, halkade hit via Masses och Nix bloggar, som jag tror jag hittade via Puma eller så.

Sten Berg said...

Vad bra att det roade.

Att glida in på sjuelva efter ett pass av den digniteten kan vara förödande. Nu sitter jag här med tre glasspaket, tre snickers och en massa annat och vill inte ha mer. Har ätit en massa chips och druckit milkshakemen har en hel del godis kvar, som jag inte kommer äta upp på ett bra tag. Inte före nästa långpass iaf.

Anonymous said...

Du kommer tacka din lyckliga stjärna mellan ångestattackerna på söndag för godisinköpet i fredags...

Karin said...

36K är imponerande, lika imponerande är att man kan spendera 400 kr på sjuelva :-) Du har många talanger du!

Anonymous said...

Jobbigt att springa fel/vilse... annars läste jag på en underhållande blogg i närheten att knepet när man springer i okänd terräng är att springa rakt fram och endast svänga tre gånger, tre högersvängar. Ska visst funka i Stockholm också...

Sten Berg said...

Ha ha. ja men nu ville jag ju runt ett vatten, inte lika lätt då. Och jag brukar tro om mig själv att jag hittar ganska bra just i denna stad och dess förorter.