Saturday, December 15, 2007

Säsongens snabbaste (med en otränad F)

Idag var det dags för säsongens första pass med F. 2K uppjogg till platsen där vi skulle ses, sen 11K tillsammans och sedan 2K nedjogg. Jag hade inte ångest eftersom F påstod att han inte tränat på länge. Nej jag tänkte att detta blir bara ett myslöp där jag vid ett par tillfällen kan genomföra styrkedemonstrationer, liksom visa F vem som bestämmer.

Nu råkar det vara så att F är en sån som när man var liten typ mörkade hur mycket han pluggade och sa att jag har inte pluggat till provet och detta kommer gå dåligt och hej och hå. Sen när man fick tillbaka provet hade han alltid alla rätt. Exakt så är det med hans träning med.

Vi drog iväg och höll ett bra tempo, vi gjorde ett par rejäla fartökningar då vi såg löpare långt borta och bestämde oss för att komma före dem innan en viss given punkt. F höll en mycket hög kvalitet i sin löpning. Det gjorde vi båda.

Våra 11K genomfördes med en snittfart på 3.59/K.

Vet inte om jag någon gång legat på denna nivå i december, eller nej, det har jag inte. Det känns skönt att vara här, men gud ska veta att det känns.

Denna vecka har jag sprungit typ 65-68K med en bra mix av kvalitet och kvantitet.
Så nu kan jag med gott samvete gå till det årliga Southboys julbordet och dricka mig mätt.

1 comment:

Anonymous said...

Skönt snabbt löpt!
Ha så kul när ni dricker jul!