Tuesday, January 22, 2008

Ortorexi

Lider ni av ortorexi? Jag får ibland frågan om jag gör det. Men om man läser Wikin på det så känner jag mig med 100% säker på att jag inte är en ortorektiker eller vad det nu kan tänkas heta.
Men ser man mig utifrån kan jag verkligen förstå om det kan se ut som att jag är det. Jag äter inte kött, mycket bönor och linser (och pasta men det är väl inte nyttigt va?).

Men under ytan sitter jag här hemma och grisar, fullkomligt grisar i mig glass och annat. Kom hem för ett tag sedan efter kvällens pass och tryckte i mig ett rör chips och ska just trycka i mig en bunke pasta. Det ska bli mkt gott.

Jag har inte ortorexi, ligger betydligt närmare bullimi utan de vomerande inslagen.

5 comments:

Anonymous said...

Jag håller nog med, äter ordentligt mycket men dock vegetarian. Jag har aldrig brytt mig om vikten heller, det är tiderna som är viktiga!

Anonymous said...

Vad kallas det när man likt mig kan äta hur mycket som helst utan att gå upp i vikt. Jag tycks sakna den gen som lagrar överskottsenergin som fett. Vete fan hur det fungerar, antingen blir det värme eller också går matan bara rakt igenom. Förr hade jag väl varit den förste att stryka med i tider av svält.
(Är också vegetarian, men det var likadant när jag lassade in korv och köttbullar i ungdomen).

Sten Berg said...

Ja det där är uppenbarligen olika. Vet inget om vad skulle hända om man lade av med löpningen. Kanske skulle man svälla till en michelingubbe då. Nu ska jag äta glass.

Anonymous said...

jumper: jag har samma, jag äter lika mycket som innan jag börjar träna. Jag var lika smal då som jag är nu, jag har snarare gått upp lite i vikt, antagligen för jag har lagt på mig muskler. Men jag tror att även om jag sluta träna så skulle nog musklerna försvinna men jag skulle stanna smal.

Anonymous said...

Nä. Jag är ordförande i Falukorvens Vänner istället ;)